- oferte, cazare si localizare , telefon si date de contact Login

Despre Brasov


Despre Brasov

Brașov (în germanã Kronstadt, în maghiarã Brassó, în latinã Corona; de asemenea pe hãrțile vechi trecut Cron∫tadt, Brastovia sau Braßov, în dialectul sãsesc Kruhnen, Krûnen, Krînen) este reședința și cel mai mare municipiu al județului Brașov, România. Potrivit recensãmântului din 2011, are o populație de 227.961 locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orașe din țarã (totuși în scãdere în ultimele douã decenii din cauza exodului sașilor și a reducerii activitãții industriale). Stațiunea de iarnã Poiana Brașov se aflã la 12 km distanțã de centrul municipiului, dispunând de o infrastructurã dezvoltatã pentru practicarea sporturilor de iarnã. Patron al orașului este consideratã a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se aflã pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Brașovului sculptatã dedesubt în relief.

Brașovul este cunoscut și datoritã Festivalului Internațional „Cerbul de Aur”, ce se ține aproape în fiecare an în centrul orașului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Toto Cutugno,Tom Jones, Coolio, Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera.

Municipiul Brașov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice și înfloritoare orașe din zonã. Datoritã poziției geografice privilegiate și a infrastructurii sale de astãzi, el permite dezvoltarea multor activitãți economice, culturale și sportive.

 

Sursa:Wikipedia