- oferte, cazare si localizare , telefon si date de contact Login

horacredit.ro/

Defileul Crisului Repede


Defileul Crisului Repede

Defileul Crisului Repede se intinde pe o distanta de aproximativ 40 de kilometri, acesta fiind situat pe cursul Crisului Repede, si face legatura intre Depresiunea Huedinului si Depresiunea Vad-Borod, aceste depresiuni fiinde de o parte si de alta a Muntilor Apuseni.

Defileul Crisului Repede face legatura in judetul Cluj si judetul Bihor si desparte Muntii Vadeasa si Padurea Craiului, la sud de Muntii Meses si Muntii Ses sau Plopis la nord.

Intreg defileul Crisului Repede este o zona montana foarte frumoasa, portiunea cea mai interesanta pentru turist fiind situata intre localitatile Suncuius si Vadu Crisului din Judetul Bihor. Accesul in zona este usurat de existenta caii ferate Oradea-Cluj, fiind printre cele mai importante cai ferate din Transilvania.

Crisul Repede, inainte sa ajunga la Suncuius, serpuieste printr-o zona cu stanci calcaroase abrupte, unde se poate face catarare, alpinism, si se pot vizita obiective turistice precum, Pestera Vantului si Pestera Ungurului.

Localitatea Suncuius este principalul punct de pornire din zona, de aici putandu-se merge pana la capatul Defileului Crisului Repede, adica pana in comuna Vadu Crisului, urmand cursul Crisului, pe langa calea ferata. Se trece pe langa Cascada Vadu Crisului, Pestera Vadu Crisului iar apoi pe langa Pestera Casa Zmaului si Pestera cu Apa.

vivacredit.ro