- oferte, cazare si localizare , telefon si date de contact Login

horacredit.ro/

Manastiri din Judetul Gorj


Manastiri din Judetul Gorj

Manastirea Tismana, cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca, este un lacas ctitorit de Cuviosul Nicodim, ale carui moaste sunt pastrate in biserica manastirii. Marea sarbatoare a locului coincide cu Praznuirea Adormirii Maicii Domnului (15 august).

Manastirea Plovragi este una dintre cele mai frumoase manastiri in stil brancovenesc din Oltenia. Anual, in localitate are loc Nedeia de Sfantul Ilie (20 Iulie)

Manastirea Lainici, “Mireasa din Defileul Jiului”, este considerata cea mai frumoasa manastire din Oltenia. Aici se organizeaza marea sarbatoare populara, cunoscuta sub numele de “Schimbarea la fata” (6 august). Schitul Cioclovina de Jos, de pe Muntele Cioclovina, din apropierea Tismanei, este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase lacasuri monahale din Romania.

Biserica de lemn de la Hobita este una dintre cele peste 100 de bijuterii arhitectonice de lemn ale Gorjului. Unul dintre ctitorii ei este chiar bunicul sculptor Constantin Brancusi.

Biserica Sfintii Voievozi Mihai si Gavril din Targu-Jiu, cunoscuta si sub numele de Biserica Catedrala sau Biserica Negustorilor, a fost ridicata intre anii 1764-1784. Este cunoscuta ca singura biserica din tara care are pictati pe peretii exterior mari filosofi ai antichitatii.

vivacredit.ro